Despre Robinson Crusoe
Robinson Crusoe este protagonistul romanului „Robinson Crusoe” scris de Daniel Defoe, publicat pentru prima dată în 1719. Personajul a devenit un simbol al aventurii și supraviețuirii, iar povestea sa este …
Robinson Crusoe este protagonistul romanului „Robinson Crusoe” scris de Daniel Defoe, publicat pentru prima dată în 1719. Personajul a devenit un simbol al aventurii și supraviețuirii, iar povestea sa este …
Serialul animat „Super Pisici” (cunoscut și sub titlul original „Samurai Pizza Cats”) este o producție japoneză de animație creată de Tatsunoko Production. Lansat inițial în Japonia sub numele „Kyatto Ninden …
Traia odata un imparat pe varful unui munte, intr-o cetate cu doua turnuri. Si odata, intr-o vara, a plecat imparatul acela la razboi si nu s-a mai intors. Imparateasa a …
In vremurile de demult, cand se nascoceau povestile fermecatoare, pe varful unui munte din Carpatii Rasariteni se vedea o cetate cu doua turnuri. Craiul si craiasa aveau doi fii gemeni, …
A fost odata, mai de mult, o batalie mare în hotarele noastre. Ungurii trecusera munţii şi Stefan-Voda ramasese biruit. Atunci, ca sa nu cada în mana duşmanilor, domnul a taiat-o …
Despre Ţepeş Voda, fiul lui Dracula, s-a dus vestea peste secole de felul cum ştia sa împarta dreptatea, încat poporul asuprit alerga ca la un parinte şi aştepta judecata lui. …
Demult, demult, pe vremuri de mult uitate, gascanul avea în picioare niște papuci galbeni, foarte frumoși, parca erau de aur. Și se mandrea cu ei, lucru mare ! Odata, gascanul …
Cica traia în chilia aceasta un calugar: Daniil Sahastru. Îi zicea lumea sahastru, pentru traiul sau singur. Acesta a fost coborat din cer de Dumnezeu pentru a face bine oamenilor …
de Calistrat Hogas Pe drumuri de munte I. Amintiri dintr-o calatorie SPRE MÂNĂSTIRI Orice calatorie, afara de cea pe jos, e dupa mine o calatorie pe picioare straine; a avea …
de Costache Negruzzi Daca voi nu ma vreți, eu va vreu…! Iacov Eraclid, poreclit Despotul, perise ucis de buzduganul lui Ștefan Tomșa, care acum cîrmuia țara, dar Alexandru Lapușneanul, dupa …
de Costache Negruzzi Pe drumul ce duce catra Cetatea Neamţu, pe la sfîrşitul lui septemvrie 1686, se vedea o oaste mergînd. Dupa un trup de lancieri ce deschidea marşa, urmau …
de Geo Bogza Pe vremea cand Dumnezeu şi Sfantul Petru umblau pe pamant sub chipul unor moşnegi garbovi sprijiniţi în toiag şi cu sandale rupte, se întampla sa bata pe …